BOX Sports Consulting

Na meer dan 20 jaar als speler, en inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in coaching, wil Luc Sachteleben zijn kennis over baseball
en sportverwante aangelegenheden graag delen. 

Luc Sachteleben @ Cup Winners Cup A-pool, Prague 2006

Baseball Coaching

"Een coach is maar zo goed als zijn spelers zijn" is een veel gehoorde waarheid. Toch is het aan de coach en trainer om de talentvolle speler de juiste tools en begeleiding te geven, en dat zowel op technisch als mentaal vlak.

Luc Sachteleben brengt zowel een breed gamma van technische ondersteuning, als de mentale begeleiding van een baseballspeler. Ondanks verworven ervaring, blijft het als coach belangrijk om permanent nieuwe ontwikkelingen te volgen. Een uitgebreid kwalificatieoverzicht vindt u in het Baseball Resume van Luc Sachteleben

Update maart 2019; voor het seizoen 2019 is de agenda zo goed als volzet. Enkel éénmalige trainingen of clinics zijn eventueel nog mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

ABCA Convention 2017

Talentontwikkeling

Persoonlijke training of in groep, talentontwikkeling voor jeugd of gevorderde sporter, basis aanleren of fine-tunen van verworven skills; u wordt professioneel begeleid met de recenste technieken.

Eén van die recentste technieken is 'motor learning & control'; i.p.v. enkel instructies te geven, wordt de training zo aangepast met externe stimuli.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, wordt - naast alle informatie via het Internet - jaarlijks één of meerdere coachbijscholingen gevolgd via o.a. ABCA, EBCA, KNBSB en VTS

BOX Sports Consulting - Sportevenementen

Sportevenementen

Het organiseren van een sportevenement is altijd het werk van een groep mensen. Zoals in elk team of elke organisatie, is het van cruciaal belang om de juiste mensen op de juiste plaats te hebben. Ook in leiding geven en assisteren in taken, kan BOX Sports Consulting helpen.

In het verleden was Luc Sachteleben reeds nauwbetrokken of had de leiding over diverse Europese baseballtoernooien in Antwerpen. In 2017 werd de jaarlijkse EBCA Convention georganiseerd in Antwerpen, en zorgde Luc Sachteleben voor alle locatiebemiddelingen in nauwe samenwerking met de EBCA-leiding. Sindsdien is Luc Sachteleben aan actief bestuurslid geworden van de EBCA.

BOX Sports Consulting - Publicaties

Publicaties

Publicaties zijn vrij te gebruiken, mits schriftelijke notificatie van de schrijver.

Hitting Mechanics
Nederlands (Videos in Engels)
Feb 2012 - Flash/Powerpoint

Sports Vision in Baseball
Nederlands
Jun 2012 - PDF - 1649Kb

CONTACTFORMULIER

Neem vrijblijvend contact op

BOX Sports Consulting
BOX Sports Consulting

is a division of
BOX Internet Services BVBA

Adres

BOX Internet Services BVBA
Edgard Tinellaan 7
2630 Aartselaar (België)

BTW/Ondern.nr: BE0866.179.811

Contact

Telefoon: +32 (0)3 555 9667
Email: contact@box.be